lördag 1 januari 2011

Topp-15 album 2010

Som jag har lovat så kommer jag att skriva min Topp-15 album 2010 med lite kommentar så håll till godo med detta.

1. Watain- Lawless Darkness

Mycket briljant album från dessa svenska bandet från Uppsala. Med sin ondska och nostalgi som t.ex. låten "Waters Of Ain" så visar dem att det för närvarande svenska bästa och största Black Metalband.

2. Ghost- Opus Eponymous

Bandet som kom från ingenstans tills dem släppte sin nya skiva som är fullständigt bra och som har toppat på många Årsbästa listor. Ingen vet vilka som gömmer sig bakom maskerna vilket gör dem mycket intressant. Ett band som förtjänar sitt hype.

3. Iron Maiden- The Final Frontier

Bästa de har gjort sedan Brave New World, där första delen inte var så riktigt bra tills den andra delen började så började man känna igen som gjorde att det blev för mig det bästa utländska albumet.

4. Soilwork- The Panic Broadcast

Efter ett rätt så dåligt "Sworn To A Great Divide" så åkte Helsingborgarna till USA för att spela in "The Panic Broadcast" som gjorde en stort och det kan jag hålla med. Mycket bättre än förra albumet och härliga riff så sitter fortfarande inne i huvudet.

5. Avenged Sevenfold- Nightmare

Efter att "The Rev" hastigt dog av en överdos så tog banden in sin förre trummis idol Mike Portnoy så de kunde spela in albumet "Nightmare"som gjorde en stor succé där de blandade lite Metalcore med härligt Heavy Metal och det satt som en smäck.

6. Stone Sour- Audio Secrecy

Bandet med Corey Taylor och Jim Root från Slipknot gör ett briljant album med blandningar riktigt bra ballader och lite skrik som ger en gåshud.

7. Airbourne- No Guts, No Glory

Efter succésläppet av "The Runnin' Wild" från 2007 så var det dags för ett nytt album som var bättre än den första albumet och visar att de kanske blir Australiens nya storband.

8. Arsis- Starve Of The Devil

Tekniska Death Metalbandet från USA Arsis släppte i våras sitt nya album som var riktigt härlig rens, det bästa släppta Teknisk Death Metal 2010-

9. Scorpions- Sting In The Tail

Scorpions sista skiva och vilket skiva alltså, måste det vara den bästa skivan som de har släppt på 20 år.

10. Blind Guardian- At The Edge Of Time

Efter liten besvikelse på förra släppet för var det dags för dem att vissa att det är ett band man kan lita på. Riktigt bra platta!

11. Dark Tranquillity- We Are The Void

Det svenska Melodiska Death Metalbandet släppte i våras och blev en direkt favorit för mig, härliga riff och en Mikael Stanne i toppform. Det kan inte bli bättre.

12. Gamma Ray- To The Metal

Efter en liten besvikelse på förra albumet så gick dem lite på gamla rötter och släppte en bra album med bladning av snabba gitarrer till rått så långt ibland på ett riktigt bra sätt.

13. Accept- Blood Of The Nations

Comebackskiva från de tyska veteranerna med Mark Tornillo på sång och vad säger man? Jo de var helt jävla bra, måste vara en av de bästa Comebackskivor som jag har hört någonsin

14. Disturbed- Asylum

Disturbed visar fortfarande att de kan leverera bra band vilket de gjorde även om albumet var lite sämre än förra släppet.

15. Bullet For My Valentine- Fever

Med en okej släpp på förra släppet så höjde dem sig med albumet "Fever" som visar att det är band som man kan lita och se fram emot framöver.

Bubblare:
Sabaton- Coat Of Arms
Taking Dawn- Time To Burn
Dream Evil- In The Night
Soulfly- Omen
Apocalyptica- 7th Symphony
Helloween- 7 Sinners
Finntroll- Nifelvind
Avantasia- Angel Of Babylon & The Wicked Symphony
As I Lay Dying- The Powerless Rise
Black Label Society- Order Of The Black
All That Remains- For We Are Many
Motörhead- The Wörld Is Yours
Masterplan- Time To Be King
Dimmu Borgir- Abrahadabra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar