söndag 31 januari 2010

Liverecension: Aggressiv Chill + Mustasch KB, Malmö 31/1

Mustasch hade ändrat sina tider flera gånger i Malmö och det hade egentligen tänkt vara Baltiska Hallen men de ändrade sedan till KB istället som de skulle spela på så man åkte dit istället där förbandet för den här dagen var det svenska bandet Aggressive Chill.

Förbandet Aggressive Chill hade jag bara hört två låtar från dem och det var på nyhetsmorgon där jag tyckte de var rätt så ok så jag hade inga stora förväntningar på det bandet. När de började äntra scenen så var man längst fram man kunde komma. Redan efter den första låten så började gilla deras sound och diggade bandet så hela deras show var riktigt bra så bandet överraskade mig riktigt mycket.

Det negativa var väl att det var för kort tid, 25 minuter men jag fick en singel från dem och publiken var för att se på Mustasch än det här bandet, därför det var inte så stor energi från publikens sida när de spelade.

Betyg: 7/10

En timme sedan så skulle huvudbandet Mustasch in på scenen, som gjorde en bra show på Metaltown men de släppa en platta som inte kan vara deras bästa men ändå var bra så jag hade lite stora förhoppningar på bandet. De började med låtar från det nya album som t.ex. "Heresy Blasphemy" och "Mine" som jag själv tycker är deras bästa album och livé var det inget fel på.

Publiken hade mycket mer energi än när förbandet spelade och därmed gjorde att showen blev ännu bättre och jag tror nog inte Mustasch gjorde någon besviken på dem som var där för att se dem på denna söndag kväll

Med låtarna "Double Nature" och "Black City" som extranumren så avslutade dem showen som jag själv tyckte var skitbra, kommer se det här bandet igen då som förband till Kiss den 13 Juni på Malmö Stadion vilket jag längtar till det.

Betyg: 10/10

Mustasch ikväll

Idag så ska man på konsert i KB och det är Mustasch som kommer spela den här kvällen, förbandet är Aggressive Chill.

Aggressive Chill kommer bli spännande att se hur de är live medan Mustasch vet jag redan hur dem är live eftersom jag såg dem på Metalown i somras så ikväll kommer det säkerligen bli riktigt rolig kväll. :)

Månadens video Januari

torsdag 28 januari 2010

Thrashlegender till Sweden Rock

Thrash Metalbandet Slayer är nu klara för Sweden Rock Festivalen. Det lockar såklart för mig men eftersom de har släppt rätt så få bra band till festivalen och det är också otur att det är när man ska ta studenten så jag kommer avstå festivalen så det bli säkert för mig Metaltown och Sonisphere istället.

Ny skiva idag

Var och köpte den här skivan idag där de är låtar från Ozzys era d.v.s. 1970-1979, så det är 14 klassiska låtar som spelas på detta album.




onsdag 27 januari 2010

AC/DC:s nya video plus så är Motörhead och Europe klara för Getaway Rock Festival

Det Australiensiska bandet AC/DC som också är Sverigeaktuella har nu släppt en ny video vilket är en gammal låt som man har recordat nämnligen låten Shoot To Thrill och videon kan du se här.

Anledningen är för att låten ska vara med på den nya filmen Iron Man 2 som har snart premiär.

-----------------------------------------------------------------------

Idag släppte man nya band till Getaway Rock Festival som hålls den 8-10 Juli i Gävle och de band som blev klara var inte mindre än banden Motörhead, Europe, Vader, Deicide och Aggressive Chill.

De andra band som redan är klara för festivalen är Mustasch, Overkill, Cavalera Conspiracy, Corrodes, Isobel & November, Deathstars, Engel och Wolf

tisdag 26 januari 2010

In Flames klar för Metaltown

Metaltown som innan har släppt bra band som Rammstein, Sabaton, Finntroll, Nile och Cynic blir nu ännu bättre när In Flames, Dark Tranquillity och Raubtier är klara för festivalen.

Det känns som att Metaltown 2010 kommer bli lika bra som 2008 men det återstår att se.

söndag 24 januari 2010

Scorpions upphör som band

Det stora hårdrocksbandet som har säkert gjort mest ballader kommer att upphöra som band enligt deras hemsida.

För mig tycker jag det är ganska tråkig att de splittras men man jag förstår ju det, bandet har funnit i 45 år och har kanske inte så stor motivation så är det bäst att bandet läggs ner, deras nya album som blir deras sista kommer ut den 19 Mars i affärerna.

fredag 22 januari 2010

Soilwork in i studion

Efter har sett dem på helsingborgsfestivalen 2008 där de gjorde en skitbra show så har jag längtar efter på att ett nytt album ska komma med dem och nu idag får man reda på deras myspacesida att de är inne i studion och ska påbörja ett nytt album, mer kan du läsa på deras myspace.

Jag säger bara en sak, äntligen som man har längtat över det.

För er som också längtar över det så visar jag en musikvideo med låten Exile från deras senaste album så njut bara av den här låten.

torsdag 21 januari 2010

Arsis nya video

Arsis har nu släppt en video med låten "Forced To Rock" som ska vara med på deras nya album, du kan se videon här.

Jag tycker låten är rätt så bra och fast deras gamla material är mycket bättre så tycker jag ändå den håller en stor klass.
Deras nya album "Starve For The Devil" släpps den 5 Februari i Europa, längtar som fan till det. :)

Gamma Rays nya video

Gamma Ray har nu släppt en ny video på låten To The Metal som kommer vara i deras nya skiva med samma namn som kommer snart släppas i affären, du kan se videon här.
Jag tycker låten var rätt så bra så det blir kanske ett skivköp av det här bandet.

Visst det kommer inte bli som No World Under som kom ut 2001 men den kommer bli bättre än Land Of Free II som släpptes 2007 så det är iallafall ett steg i rätt riktning med sin musik.

onsdag 20 januari 2010

AC/DC till Stockholm

Sommaren 2010 kommer bli så härligt förutom att Slayer, Iron Maiden, Kiss, Anthrax och Rammstein är klara för Sverige utan nu är det klart att AC/DC kommer till Stockholm den 3 Juni och ni som missade dem i somras i Ullevi så får ni nu en ny chans att se bandet.

Spelningar i Skandinavien:
2010-05-30 Valle Hovin Stadium- Oslo, Norge
2010-06-01 Ratina Stadium- Tampere, Finland
2010-06-03 Stockholm Stadion- Stockholm, Sverige
2010-06-05 Casa Arena Horsens- Horsens, Danmark

http://www.acdcrocks.com/se/tour/upcoming/all/

söndag 17 januari 2010

Avantasias skivomslag klara

Som ni säkert vet så släpper Tobias Sammes Metaloperaband Avantasia två nya album den 3 April, men nu kan du se hur skivomslagen kommer se ut och du kan se dem här:

Jag tyckte själv de två skivomslagen var rätt så coola. :)

Recension: In Flames- A Sense Of Purpose (2008)

2008 kan man säga var ett riktigt bra musikår där många artister som t.ex. Disturbed, Slipknot, Alestorm, Motörhead och In Flames släppte nya album. Det album jag kommer recensera är In Flames album från 2008 A Sence Of Purpose.

Efter en del dåliga släpp efter albumet Clayman (Come Clarity var ändå rätt så bra album) så ska jag lyssna igenom det här albumet för att se om bandet har blivit sämre eller om de har lärt sig av läxan.

Albumet börjar med låten "The Mirror's Truth" där de börjar med ett knäppt med bra gitarrsound och snart så hör man Anders Fridén sprakar igång med sin sångröst så det blir en härlig svängig låt, när sedan "Disconnected" och "Alias" börjar spela så kan man säg att de har lärt sig lite av läxan vilket jag tycker är bra medan "Sleepless Again" verkar vara sådär, inte så bra men inte heller så dålig.

När "I'm The Highway" kommer in i högtalarna så är den här låten riktigt svängig vilket jag själv gillar när det sedan kommer två låtar som jag tycker inte är så bra, "Delight And Angers" och "Move Through Me" när sedan "The Chosen Pessimist" kommer i högtalarna så tycker jag den är bra och det känns inte som den är 8 minuter lång.

"Sober And Irrelevant", "Condemned" och "Drenched In Fear" föll inte mig i smaken men den sista låten "March To The Store" tyckte jag var riktigt bra och var ett härligt slut av det här albumet och tyckte själv det var en av deras bästa låtar på albumet.

Vad jag tyckte om albumet?
Det är ett bra album som efter ett par lyssningar blir bättre och bättre men en del låtar tycker jag är lite för ojämna.

Bästa låten: "Alias"

Betyg: 8/10

Det här är min första recension så det kan vara riktigt många småfel plus är det inte så bra som riktiga skribenter gör men jag gjorde ett försök iallafall och det ska jag vara nöjd med.

lördag 16 januari 2010

Ändringar i bloggen

Nu har man gjort några ändringar på bloggen som t.ex har jag raderat allt från 2009 eftersom jag tyckte mer det var nyheter utan jag skrev vad tyckte om det så jag ska bättra på mig på det och så ville jag börja istället med 2010 för jag tyckte det var coolare. :)

W.A.S.P. nya video

Hårdrocksbandet W.A.S.P. har nu släppt en video från deras senaste album Babylon som släpptes 2009 och låten heter Babylon's Burning vilket jag tycker är en av deras bästa låtar på albumet.

Videon är rätt så bra men synd att de måste korta ner låten lite bara.

Videon kan du se här:

onsdag 13 januari 2010

Mustasch blir förband till Kiss

Just när man har kommit hem ifrån skolan så får man reda på att Mustasch kommer agera förband åt Kiss både i Stockholm och Malmö, vilket jag tycker är jätteroligt för det kommer bli 3:e gången jag ser dem då, andra gången blir den 31 januari då jag ska se konserten med en kompis när de spelar på KB, Malmö.

Fick upp ögonen för bandet Mustasch när de spelare på Metaltown, hade först inga stora förhoppningar på bandet innan de skulle spela på Metaltown men deras spelning överraskade mig och efter den spelningen har jag börjat gilla detta bandet mer och mer plus deras senaste skiva är jättebra.


tisdag 12 januari 2010

Bonecrusher Fest

Bra igår:
The Black Dahlia Murder
Ingested
Obscura
The Faceless (fast jag tyckte de började sådär i början)
Carnifex

Usla igår:
Necrophobic
3 Inches Of Blood

Var nöjd med att få Obscuras autograf på min Obscura plansch och på min Obssurcaskivan som jag köpte. :)

söndag 10 januari 2010

Bonecrusher Fest


Imorgon så drar till KB i Malmö för att se på denna konsertturnén Bonecrusher Fest där 7 band kommer vara med. Det amerikanska Melodiska Death Metalbandet The Black Dahlia Murder kommer vara huvudbandet tillsammans med det kanadensiska Speed/Heavy Metalbandet 3 Inches Of Blood och det svenska Black Metalbandet Necrophobic. De andra fyra banden som ska spela är det tyska Progressiva Death Metalbandet Obscura, det Amerikanska Death Metalbandet Carniflex från San Diego, det Progressiva Death Metalbandet The Faceless och det sista bandet som kommer börja med det är det brutala Death Metalbandet Ingested. För mig kommer detta bli intressant och riktigt roligt att se på. De band som jag ser fram emot mycket i denna konserten är The Black Dahlia Murder, Obscura och Carniflex men de andra ser jag också fram emot.













fredag 8 januari 2010

Dagens låt

System Of A Down- Cigaro (Live At BDO 2005)

Nile

Ja så heter bandet som jag senast börjat gilla inom hårdrocken, deras senaste album är skitbra.

Nile är ett Technical Death Metalband som bildades 1993 av gitarrist och sångaren Karl Zanders. Deras sångar handlar om egyptisk mytologi vilken sångare är mycket intresserad av. De släppte sitt senaste album förra året som var deras 6 album och heter Those Whom The Gods Detest.

lördag 2 januari 2010

Bästa konserterna 2009

10/10

AC/DC 20/6 Ullevi, Göteborg
Barndomsdröm som går i uppfyllelse och de gör shown magnifik.

Slipknot 26/6, Metaltown, Göteborg
Bästa bandet på denna festivalen.

In Flames 14/12 Malmö Arena, Malmö
Härlig show från kanske Sveriges bästa livéband.

9/10

Children Of Bodom 26/6 Metaltown, Göteborg
Skitbra spelning som visar hur bra de är livé.

Amon Amarth 16/10 KB, Malmö
En av Sveriges bästa livéband och gjorde sin spelning skitbra.

The Haunted 27/6 Metaltown, Göteborg
Ger alltid järnet!

Testament 4/3 Malmö Arena
Vad kan man säga om detta bandet? Jo de är skitbra livé.

Backyard Babies 31/1 The Tivoli, Helsingborg
Gjorde en skitbra spelning som jag kommer komma ihåg länge.

Bullet 31/1 The Tivoli, Helsingborg
Gör aldrig någon dålig spelning

Bullet 24/7 Helsingborgsfestivalen
Gör ingen dålig spelning

Volbeat 26/6 Metaltown, Göteborg
Bra spelning av danskarna.

8/10
Bullet 20/8 Malmöfestivalen
Gör ingen dålig spelning

Entombed 16/10 KB, Malmö
Visar att de fortfarande kan producera livé.

Arsis 18/11 KB, Malmö
Tekniska dödsmetallbandet gjorde en bra konsert och kommer bli stora om de fortsätter med såna spelningar.

Devildriver 18/11 KB, Malmö
Fick igång publik och blev en skitbra show.

Opeth 27/6 Metaltown, Göteborg
Progressiva metalbandet visar hur bra dem är.

Disturbed 26/6 Metaltown, Göteborg
Ett av de bästa banden på festivalen.

Napalm Death 26/6 Metaltown, Göteborg
Helt galen och bra show.

Behemoth 18/11 KB, Malmö
Bra spelning men det lilla extra saknades.

7/10
Judas Priest 20/3 Malmö Arena
Gjorde en bra spelning men man ser att Halford knappt kan sjunga längre.

All That Remains 27/6 Metaltown, Malmö
Bra show från deras sida.

Faithful Darkness 24/7 Helsingborgsfestivalen
Ett riktigt bra spelning av dem.

Sonic Syndicate 14/3 Kb, Malmö
En bra show av deras sida.

Deathstars 14/3 KB, Malmö.
Läs på Sonic Syndicate.

Everytime I Die 14/12 Malmö Arena
Bra show från deras sida.

Mustasch 27/6 Metaltown, Göteborg
Riktigt bra show men hade för lite tid på sig.

6/10

Killswitch Engage 14/12 Malmö Arena
Bra men ljudet var dåligt.

Maylene And The Sons Of Disasters 14/12 Malmö Arena
Detsamma som jag skrev på KE.

Municipal Waste 26/7 Metaltown, Göteborg
Bra show men det var för kort.

Bullet 20/6 Ullevi, Göteborg
Gör aldrig någon dålig spelning.

5/10

Evergrey 27/6 Metaltown, Göteborg
Rätt så bra men ganska tråkiga.

Pain 26/6 Metaltown, Göteborg
Överraskade men inte mycket

Mötley Crüe 30/5 KB Hallen, Köpenhamn
Bra spelning men ljudet dåligt

Hardcore Superstar 30/5 KB Hallen, Köpenhamn
Detsamma som Mötley Crüe

4/10

Trivium 26/6 Metaltown, Göteborg
Besvikelse, trodde de skulle vara bättre.

Scar Symmetry 18/11 KB, Malmö
Nja tyckte de var usla.

3/10

The Answer 20/6 Ullevi, Göteborg
Nej de var usla

Megadeth 20/3 Malmö Arena
Hatar Mustaines röst och solon var de ändra bra.

Dragonforce 27/6 Metaltown, Göteborg
De var bra men jag tycker de över reagerar ibland på sina solon.

2/10
Dead By April 14/12 Malmö Arena
Bättre än mot Metaltown men snälla ändra genren på er musik.

My Dying Bride 27/6 Metaltown, Göteborg
Att skrika bara utan ord hjälper nog inte så mycket.

1/10
Dead By April 26/6 Metaltown, Göteborg
Nej nej nej, det var inte alls bra.

Meshuggah 26/6 Metaltown, Göteborg
Jag tror att skippar detta bandet om de kommer nästa gång till en festival jag ska till.

2009 bästa skivor

Här kommer mina Topp-20 på bästa skivor med lite sammanfattning där också så håll till godo.

1. Lamb Of God- Wrath
Vad säger man om det underbara bandet, de levererar alltid bra musik och det här album finns det inga dåliga låtar.

2. Candlemass- Death Magic Doom
Fast det svenska Doom Metalbandet har bytt sångare så visar den engelska sången Robert Lowe att han inte är en dålig sångare.

3. Mastodon- Crack The Sky
Deras genombrottsskiva som kommer göra dem större än vad de har varit innan.

4. Saxon- Into The Labyrinth
De gamla gubbarna levererar en härlig Heavy Metal musik som de var på 70-tal, gillar det.

5. Dream Theater- Black Clouds & Silver Linings
Det progressiva bandet släpper ännu ett klassisk album men som är mörkare och är deras bästa sedan deras album "Images And Words" som släpptes 1992.

6. Napalm Death- Time Waits For No Slave
Grindcore bandet som visar att den genren fortfarande är vid liv.

7. Slayer- World Painted Blood
Deras bästa sedan South Of Heaven, deras låtar är snabbare och låter som oldschool Thrash, härligt.

8. Kreator- Hordes Of Chaos
Ännu ett Thrash Metalband som har som Slayer gått in på sina gamla rötter vilket jag gillar.

9. Cannibal Corpse- Evisceration Plague
Cannibal Corpse är Cannibal Corpse, släpper aldrig något dålig album och visar att deras musik kommer alltid överraska personer detsamma som deras skivomslag.

10. Kiss- Sonic Boom
Kiss första album på 11 år och går direkt in när de var som bäst, alltså på 70-talet vilket album är också och är deras bästa sedan albumet "Destroyer" som släpptes 1976.

11. Devildriver- Pray For The Villians
Devildriver levererar som vanligt Groove Metal som jag gillar punkt slut.

12. Behemoth- Evangelium
Det här bandet som spelar Blackened Death Metal släpper ett album där de visar att dem kan man alltid lita med släpp av album, de släpper aldrig något dåligt album alls.

13. Heaven & Hell- The Devil You Know
Dio & Black Sabbath tillsammans och då vet man att de inte kan gå fel vilket det heller inte gör när de släpper ett sånt här bra album.

14. Alestorm- Black Sails At Midnight
Power Metalbandet som sjunger om pirater släpper ännu ett bra album men den är lite svagare än deras första album "Captain Morgan Revenge" som släpptes 2008.

15. Evile- Infected Nations
Thrash Metalbandet Evile släpper ett album med snabb Thrash med precis som Alestorm så är det svagare än deras första album "Enter The Grave". Otur att deras basist dog, blev 32 år gammal. :(

16. Municipal Waste- Massive Aggressive
CrossOver Thrash när den är som bäst, Municipal Waste släpper nu sitt fjärde album och kan vara deras genombrottsalbum.

17. Europe- Last Look At Eden
Bästa album sedan deras återförening, en del låtar är bra medan en del är dåliga.

18. W.A.S.P.- Babylon
Det här bandet släpper alltid bra album med Lawless i spetsen.

19. Hypocrisy- A Taste Of Extreme Divintry
Peter Tägtstens band som inte gör någon besviken, speciellt inte på det här albumet.

20. Nile- Those Whom The Gods Detest
Nile är Nile, hårda och tekniska som man vill ha det. :)

fredag 1 januari 2010

Gott nytt år

Lite sent men ett gott nytt år på er alla och hoppas 2010 blir ett härligt musikår för hårdrocken. :)