måndag 18 april 2011

Recension: Dropkick Murphys, Sick Of It All, Devils Brigade + Misconduct Färs och Frosta Sparbank Arena, Lund 17/4 2011

Igår så var man på Färs och Frosta Sparbank Arena i Lund för att se på Dropkick Murphys, Sick Of It All, Devils Brigade och Miconduct.

Första bandet för kvällen var bandet Miconduct ifrån Värmland så körde hardcore, de var rätt så bra men de kändes som att energin saknades i bandet men annars så var dem bra.

Nästa band var det amerikanska bandet Devils Brigade där Rancidsångaren Matt Freeman är också sångare för bandet. De kör någon sorts rockabilly där de hade strålbas som instrument vilket är rätt så ovanligt att ha i konserter enligt mig. De var precis som i Motörhead 3 stycken personer och lika snabba som dem. Problemet med den musiken är att de låter bra i cirka 20 minuter för att man sedan tröttar rätt så snabbt eftersom det lät som det vara bara samma låt hela tiden och därmed blev det rätt så enformigt.

Nästa band att gå på är bandet Sick Of It All från New York som körde hardcore som jag tyckte var riktigt bra där de också fick igång i publiken(de var rätt så tysta på de andra två banden), de var energiska, hoppade runt mycket mm vilket jag uppskatta det rätt så mycket. För inte glömma att de hade 25- årsjubileum om band också iår.

Nu var det dag för huvudbandet ifrån Boston, nämligen Dropkick Murphys som man själv också hade sett riktigt mycket fram emot. Och vilken show det här 8-mansbandet de gjorde igår, de hade damerna som man var med i två låtar där de dansade, de var energiska och fick igång publiken speciellt på låten "I'm Shipping Up To Boston".

Vid extranumret så gick basisten ner till publiken och var där hela den sista sången så man lyckade få en bild på mig och basisten efter showen vilket jag var riktigt glad för.

I det stora hela så var det här en riktigt lyckad kväll och får hoppas att Dropkick Murphys kommer snart tillbaks till Sverige igen.

1 kommentar: